top of page

Χρονολόγιο νέων & δημοσιεύσεων

"Ένα κλασσικό βιβλίο", του Β. Παπαθεοδώρου


Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου είναι συγγραφέας νεανικών και παιδικών βιβλίων. Βιβλία του διδάσκονται στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου ενώ ο ίδιος έχει τιμηθεί 2 φορές με το κρατικό βραβείο.

Πρόσφατα παρουσίασε στο περιοδικό "Ο Αναγνώστης" την κριτική του για το ΚΑΡΜΠΟΝ. Μεταξύ άλλων γράφει:

"Το Καρμπόν είναι λοιπόν ένα ανάγνωσμα μοναξιάς και εμμονής. Αλλά όχι μόνο και όχι με τον τρόπο που θα το αντιλαμβανόμασταν ακούγοντας για πρώτη φορά τους προαναφερόμενους όρους. Μου θύμισε κλασικές ταινίες του κινηματογράφου, θεωρώ ότι υπάρχουν πολλές αναφορές στην 7η τέχνη."

...

"Είναι πράγματι εντυπωσιακός ο πλούτος λέξεων που χρησιμοποιεί ο συγγραφέας για να αποδώσει τους ήχους. "

...

"Η αστυνομική πλοκή του βιβλίου, οι ασυνήθιστοι ήρωες και τα πολλαπλά επίπεδα ανάγνωσης του κειμένου, συνηγορούν στο να χαρακτηριστεί το Καρμπόν ως ένα κλασσικό βιβλίο. Κι αυτό το αναφέρω με επίγνωση της βαρύτητας του όρου. Στο κείμενο ο ήρωας αναμετράται με τις επιθυμίες και τις δυνατότητές του, υψώνεται, τσακίζεται, λυτρώνεται. Και μαζί με αυτόν και ο αναγνώστης που σχεδόν ηδονικά μπαίνει στον πειρασμό να κρυφακούσει τη ζωή κάποιου άλλου."

...

"Τέλος, το ονομάζω κλασσικό, γιατί τα πάντα μέσα σε αυτό είναι διαχρονικά: Πάντα θα υπάρχει μοναξιά, συνέχεια θα αναπτύσσονται εμμονές, οι αισθήσεις είναι πανταχού παρούσες. Αλλά και πάντα θα υπάρχει ακοή. Όπως και χιούμορ."

32 Προβολές
Latest
bottom of page