top of page

Χρονολόγιο νέων & δημοσιεύσεων

Παρουσίαση του ΚΑΡΜΠΟΝ στην Κόρινθο


Όταν στο εμπορικό επιμελητήριο συζητιούνται λογοτεχνικά βιβλία, σε μια γεμάτη αίθουσα με το κοινό να συμμετέχει, τότε η αισιοδοξία πάλλει τις καρδιές μας!

Το Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του μυθιστορήματος του Γιώργου Κούβα, Καρμπόν (εκδόσεις Κίχλη). Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην Κόρινθο, τη γεννέτειρα του συγγραφέα κι έγινε με την παρουσία καθηγητών, δασκάλων, συμμαθητών και φίλων του συγγραφέα, της εκδότριας Γιώτας Κριτσέλη, αλλά και πολλών πολιτών της Κορίνθου και αναγνωστών του βιβλίου.

Κυρίαρχησε το ερώτημα: "πώς ένας επιστήμονας θετικών επιστημών μπορεί να σχετιστεί με τη λογοτεχνία;". Την εισαγωγή έκανε η δημοσιογράφος Λία Παπαϊωάννου και το καλωσόρισμα ανέλαβε ο συγγραφέας και πρόεδρος της εταιρείας Κορινθίων συγγραφέων Γιάννης Μπάρτζης, τονίζοντας τη σημασία της ανάδειξης νέων αξιόλογων Κορίνθιων συγγραφέων. Για το βιβλίο και για τον συγγραφέα μίλησε εκτενώς, με χιούμορ και πολλές κινηματογραφικές αναφορές ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων Βασίλης Παπαθεοδώρου, αναδεικνύοντας όλες τις πτυχές του έργου ενός "πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα που η γραφή του όμως δεν μοιάζει με γραφή πρωτοεμφανιζόμενου", όπως είπε. Στο τέλος ο Γιώργος Κούβας συνομίλησε με το κοινό, απάντησε σε ερωτήσεις και υπέγραψε βιβλία. Ευχαριστούμε το βιβλιοπωλείο Κουκίδα της Ξένιας Σακελλαρίου και τις Εκδόσεις Κίχλη για την άρτια διοργάνωση, το Επιμελητήριο Κορινθίας για την παραχώρηση του χώρου και τη Μαρία Κροντήρη για τις φωτογραφίες. Μα περισσότερο ευχαριστούμε, όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

115 Προβολές
Latest
bottom of page