top of page

Χρονολόγιο νέων & δημοσιεύσεων

"Mε κέρδισε γιατί βίωσα το παιχνίδι", της Μαρίας Παπαμαργαρίτη


H συγγραφέας και αρθρογράφος Μαρία Παπαμαργαρίτη επέλεξε και παρουσιάζει την κριτική της για το Καρμπόν στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Τέταρτο» με έδρα την Πάτρα.

Γράφει: "Το μυθιστόρημα του Γιώργου Κούβα με κέρδισε γιατί βίωσα το παιχνίδι –μαρτύριο ανταγωνισμού δύο ταυτοτήτων που μπορεί να λάχει στη ζωή ενός ανθρώπου.

...

Η μαγεία του συγκεκριμένου μυθιστορήματος έγκειται στο γεγονός ότι η υπερφυσική θέαση της πραγματικότητας των ηρώων του μυθιστορήματος αποδεικνύεται μια εμπειρογνωμονική ματιά που αγγίζει όλους μας.

...

Και ο Γιώργος Κούβας παραθέτει την προσωπική μαρτυρία ενός χαμένου από επιλογή. Επέλεξε να χαθεί. Γιατί μόνο έτσι πίστεψε ότι μπορεί να ξαναβρεθεί. Και εγώ απλώς αναρωτιέμαι: Μήπως τελικά πρέπει και εμείς να επιλέξουμε να χαθούμε; Μήπως μόνο έτσι θα μπορέσουμε να επαναπροσδιοριστούμε, να μας ξαναβρούμε; Γιατί οι λαβύρινθοι, το χάος, η μαύρη τρύπα του φόβου των αλλαγών πάντα θα υπάρχουν. Εμείς όμως για να υπάρχουμε πρέπει όντως να έχουμε δοκιμάσει τι σημαίνει τελικά να μην υπάρχεις. Όσο ανασαίνεις και σκέφτεσαι υπάρχεις. Ή μήπως όχι;"

Latest
bottom of page