top of page

Χρονολόγιο νέων & δημοσιεύσεων

"Ηχητικές λεξιπλασίες", της Λίας Τσομπανίδου


To λιμάνι των τεχνών (ART.harbour) είναι ένας διαδικτυακός χώρος πολιτιστικών συναντήσεων, έκφρασης και ελεύθερης σκέψης, που σκοπό έχει να προάγει τον Πολιτισμό».

Η Λία Τσομπανίδου παρουσιάζει εκεί κριτική της για το Καρμπόν, η οποία συνοδεύεται από συνέντευξη του συγγραφέα και ένα κρυφό ποίημα του πρωταγωνιστή σε πρώτη δημοσίευση.

Απόσπασμα από την κριτική: "Το Καρμπόν γίνεται το ταυτόσημο της ανθρώπινης μίμησης, το λεπτό φιλμ ανάμεσα σε αυτό που είμαστε και σε αυτό που θα θέλαμε (;) να γίνουμε.. ...

Γιατί να διαβάσετε το Καρμπόν; Για το πρωτότυπο ύφος του, τις όμορφες παρομοιώσεις του, εμπνευσμένες από δίπολα και ηχητικές λεξιπλασίες, για το πλέον επίκαιρο θέμα των προτύπων της εποχής μας και για την ανεμπόδιστη ροή της γραφής."

Απόσπασματα από τη συνέντευξη: "Το Καρμπόν είναι ένα μυθιστόρημα ήχων. Δεν είναι λοιπόν παράξενο που το εμπνεύστηκα ακούγοντας μουσική. ...Συνάντησα τον Άρη Κοντό στον καθρέφτη κάποια πρωινά, όταν αμφισβητούσε το ταλέντο του και μοιρολατρούσε. ... Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι η λογοτεχνία προηγείται της πραγματικότητας."

Latest
bottom of page