Χρονολόγιο νέων & δημοσιεύσεων

Please reload

Παρουσίαση του ΚΑΡΜΠΟΝ

04/02/2018

 

Φημολογείται ότι οι παρουσιάσεις βιβλίων κυλούν συνήθως βαρετά. Υπάρχουν όμως και κάποιες, όπως η παρουσίαση του ΚΑΡΜΠΟΝ, που διαψεύδουν αυτή τη φήμη. 

 

Ίσως να έπαιξε ρόλο η μεγάλη προσέλευση. Ο χώρος του Books Plus ζέστανε από κόσμο και οι τελευταίοι έμειναν να στέκονται πίσω όρθιοι, δίνοντας ένα δυναμικό χαρακτήρα στην εκδήλωση.

 

Πρέπει φυσικά να συνεισέφερε η ικανότητα των ομιλητών και η συμπληρωματικότητα της "τέχνης" τους που διεύρυναν την κουβέντα από τη λογοτεχνία μέχρι την αστροφυσική, και από τη μηχανική μέχρι τη δημοσιογραφία.

 

Ίσως όμως τελικά τη διαφορά να έκανε η ενεργητικότητα των παρευρισκομένων που άνοιξε απρόβλεπτους διαλόγους: Είναι ο ήρωας του ΚΑΡΜΠΟΝ γίγαντας ή ανθρωπάκος; Κρυφακούγεται το ταλέντο; Πως σπάει κανείς το φράγμα του ήχου της σιωπής;

 

Όπως και να έχει, το ΚΑΡΜΠΟΝ είναι το μυθιστόρημα των ήχων και η παρουσίασή του πέτυχε εκείνο το βράδυ αυτό που φιλοδοξεί το ίδιο το βιβλίο να επιτύχει: να αφήσει τους αναγνώστες μ' ένα χαμόγελο που "ξεκουφαίνει".

Η παρουσίαση του ΚΑΡΜΠΟΝ έγινε στις 25 Ιανουαρίου στον πολυχώρο Books Plus (Πανεπιστημίου 37, Αθήνα). Μιλήσαν οι: ΣΤΡΑΤΗΣ ΧΑΒΙΑΡΑΣ, συγγραφέας, ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ, αστροφυσικός, ΓΙΩΤΑ ΚΡΙΤΣΕΛΗ εκδότρια και ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΒΑΣ, συγγραφέας του βιβλίου. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΣΤΡΑΤΟΣ.

 

Φωτογραφίες: Γιάννης Στύλος και Μάνος Οικονόμου.

Please reload

Άλλες αναρτήσεις

Λογοτεχνία από τη σκοπιά του τεχνολόγου

22/04/2020

Το Καρμπόν στην Αγία Παρασκευή

12/02/2020

"Έξυπνο και εντυπωσιακά καλογραμμένο", της Αγ. Μπούλιαρη

07/11/2019

1/10
Please reload

 

© 2020 - Μυθιστόρημα ΚΑΡΜΠΟΝ